KONDITORFAGET

Opplæring - skal kunne produser mørdeiger og ulike snitter og kaker. Du lærer deg å produsere ulike typer masser, og bruken av disse i skuffekaker, konfekt, dessertkaker, marengs, kringler og vannbakkels.

Videre emner for en konditor er butter - deiger, bunner og tertebakverk. Dessertkaker, konfektkaker, kransekaker, puddinger, geleer, fromasjer, kremer, glasurer og kakepynt, samt å kunne pynte og garnere de ulike kakene og dessertene.

Du skal også ha kjennskap til hvordan man framstiller rå - masse og marsipan. Også den kreative bruken av marsipan og sjokolade.

Til slutt kommer emner som kvalitetssikring og bedriftslære.

Som konditor kan man jobbe i konditorier og bakerier som produserer konditorvarer. Andre mulige arbeidsplasser er hoteller, restauranter og andre storhusholdninger.

En konditors hovedråvarer er fløte, kremer, marsipan, nøtter og is. Så derfor vil store deler av dine arbeidsoppgaver være å lage, fylle, pynte og sette sammen alle typer kaker og andre søte bakervarer, tørre og fylte. Lage glasurer, kremer, krokan osv.