Læreplasskonferansen 2016

Læreplasskonferansen 2016 ble gjennomført i dag på Scandic Lerkendal og Byåsen vgs. 
Dagen startet med at møteleder Marco Elsafadi intervjuet alt fra Utdanningsdirektør Inger Christensen, LOs Kristian Tangen, rådmann Ingvill Kvernberg, bedriftsledere og lærlinger. De ga ca 1700 VG2 elever gode argumenter og motivasjon for å bli lærling. Etter en matbit ble elevene delt opp i fag, og hadde speed-date med aktuelle lærebedrifter. For OKMS ble elevene fra servicefag værende på Lerkendal og hadde møter med 6 bedrifter i salgsfag, og bedrifter innen kontor- og administrasjon og sikkerhetsfaget.
Matfagelevene ble busset opp til Byåsen vgs. hvor de møtte 7 bedrifter som representerte læreplasser i Trondheimsregionen. Bare de bedriftene som var på speed-daten representerer nok læreplasser til alle elevene fra matfag som var der, under forutsetning av at de velger riktige fag.

IMG_2758.JPG
IMG_2760.JPG
IMG_2761.JPG
IMG_2764.JPG
IMG_2773.JPG

Arbeidslivsfag på Strinda vgs.

Fredag 7.september var sju elever fra Rosenborg ungdomsskole på en dags praksis i arbeidslivsfaget på Strinda videregående skole. 
De ble også de første elevene som fikk tatt i bruk de nye arbeidsfrakkene fra OKMS!
Kledelig på de flotte ungdommene, som har lyst på en smakebit fra restaurant og matfag.  

De fikk prøve seg på produksjon innen forskjellige matfag, og laget bl.a. lammepølser, yoghurt og forskjellige bakevarer.
Elevene fra VG2 matfag var instruktører og viste gode formidlingsevner!

 

IMG_2666.JPG
IMG_2667.JPG
IMG_2671.JPG
IMG_2670.JPG
IMG_2668.JPG
IMG_2674.JPG
IMG_2675.JPG
IMG_2677.JPG
IMG_2678.JPG
IMG_2679.JPG
IMG_2680.JPG
IMG_2682.JPG
IMG_2683.JPG

Ny stiftelse skal få flere unge til å velge restaurant- og matfag

Har du tanker om hvordan det kan jobbes for å øke rekruttering til restaurant- og matfag? Her kan du søke om midler. Søknadsfrist 1. oktober.

image.jpg

Bidragsytere til stiftelsen, som har fått navnet Stiftelsen for rekruttering til restaurant- og matfag, er NHO Reiseliv, Norges Kokkemesteres Landsforening, Scandic Hotels AS, Mat og Drikke Gruppen AS og ASKO Norge.

– Det er i dag en stor underdekning på faglærte kokker og servitører i Norge. Vi har derfor et stort behov for å bedre rekrutteringen til disse yrkesretningene, sier Per Engen, markedssjef i ASKO Norge og styreleder i stiftelsen.

– Vi håper å inspirere mange til å iverksette prosjekter de kanskje har tenkt på en stund, men ikke har hatt finansiering til, sier Hilde Veum, kommunikasjonsrådgiver i NHO Reiseliv og styremedlem i stiftelsen.

Slik skal midlene brukes

Stiftelsen skal bevilge midler til tiltak som fremmer interessen for restaurant- og matfag. Midlene vil for eksempel kunne fordeles til rådgivere på ungdomsskoletrinnet, elever i ungdomsskolen, gjennom Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) og Foreldreutvalget for Grunnopplæringen (FUG),  samt instanser med eierskap til aktuelle skoler/skoleplasser på kommune- eller fylkesnivå.

https://www.nhoreiseliv.no/jobb-i-reiseliv/nyhet/2016/ny-stiftelse-restaurant-og-matfag/

Medaljedryss til Grilstad - NM i Kjøttprodukter 2016

Medaljedryss til Grilstad - NM i Kjøttprodukter 2016

Vi er stolte av å informere om at Grilstad AS tok en mengde medaljer og titler i årets NM i Kjøttprodukter. Grilstad mottok totalt 16 medaljer innen dagligvare og storkjøkken og fikk tittelen "Årets Grill Spesial" med produktet Tapasmix pølser fra Grilstad Storkjøkken.