BUTIKKSLAKTERFAGET

En butikkslakter er den som selger videre produkter fra alle de andre yrkene nevnt ovenfor. Og han/hun arbeider som oftest i kjøtt - og delikatesseavdelinger i butikker eller større supermarkeder.

Opplæring - du lærer deg å:

  • opptre høflig og sikker ovenfor kundene
  • lage plakater og profilere bedriften
  • forhandle med leverandører, bestille varer og kontrollere varer ved mottak

Du skal kunne å:

  • finstykke tykningsdeler av alle dyreslag
  • produsere deiger og farser av kjøtt
  • lage posteier, pateer og salater
  • lage til anretninger og koldtbord
  • lagre, emballere og merke varer etter merkeforskriftene

Videre lærer du om:

  • å produsere ferdigretter.
  • å behandle og eksponere andre ferskvarer som fisk, skalldyr, grønnsaker, frukt, melk, melkeprodukter, brød og bakervarer
  • produksjonslære
  • kalkyler og prisberegning
  • kvalitetskontroll og hygiene
  • bedriftslære

Som butikkslakter kan du jobbe i kjøtt - og ferskvareavdelinger i dagligvareforetninger. Eller i spesialforetninger. Dine arbeidsoppgaver vil bestå i tilberedning av kjøttmat for salg, betjening av kunder, finstykking av kjøtt, kverning av kjøttdeig, produksjon av posteier, pateer, salater og andre "retter",

Videre arbeidsoppgaver kan være innkjøp, varebestilling og prisberegning av produkter.

Du skal også kunne gi kunder råd i forhold til råvarer, menyer og tilbehør.