Bakerfaget.

Som baker kan man jobbe i konditorier og bakerier. Bakeriene kan enten være store industribakeri eller små håndverksbakerier. Man kan også jobbe ved hoteller, restauranter og andre storhusholdninger.

Opplæring

  • Skal da lære seg å:

    • lage og elte deiger

    • bearbeide og foreta sluttprøver av de forskjellige brødsortene

    • produsere lokale spesialiteter

    • kjenne prinsippene for nedkjøling, emballering og lagring av produktene

    • hvete - og wienerbakst

    • kvalitetssikring og bransjelære

Aktuelle arbeidsplasser og -oppgaver

Som baker kan man jobbe i konditorier og bakerier. Bakeriene kan enten være store industribakeri eller små håndverksbakerier. Man kan også jobbe ved hoteller, restauranter og andre storhusholdninger (forsvaret).

En baker lager for det mest de vanligste brødsortene, boller, wienerbrød, rundstykker og lignende. Men det er bakerier som spesialiserer seg på produkter som pizza bunner eller andre variasjoner av halvstekte produkter.